Wijnen van Delamotte

Delamotte

Het dorpje Le Mesnil-sur-Oger in de Côte de Blanc is sinds 1760 de thuisbasis van champagnehuis Delamotte. Daarmee mag Delamotte zich rekenen tot de vijf oudste wijnhuizen van Champagne. Destijds is het champagnehuis opgericht door François Delamotte, waarna zijn twee zonen het stokje van hem overnamen. Maar in 1927 wordt het wijnhuis overgenomen door de Nonacourt familie. Tientallen jaren na de overname richt Bernard de Nonacourt de Laurent-Perrier group op en koopt hij ook het gerenommeerde Maison Champagne Salon. Sindsdien zijn de twee champagnehuis onlosmakelijk met elkaar verbonden en delen zij dezelfde wijnmakers.

Het fruit is afkomstig uit de dorpjes Le Mesnil-sur-Oger, Avize, Cramant en Oger. Alle wijngaarden hebben een grand cru status. Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met chardonnay en in kleine hoeveelheden met pinot noir en pinot meunier. De pinot noir trossen komen overigens uit Ambonnay, Bouzy en Tours-sur-Marne. De zuidelijke expositie, de glooiende hellingen en de rijke kalkbodem zorgen voor druiven van zeer goede kwaliteit. Daarnaast worden de wijngaarden zo natuurlijk mogelijk onderhouden.

Delamotte produceert vier verschillende champagnes, waarvan twee Blanc de Blancs, één Brut en één rosé. Om het elegante en minerale karakter goed te behouden worden de wijnen vergist én gerijpt in roestvrijstalen tanks. Daarna ondergaan de champagnes een sur lie rijping van minimaal vier jaar. Je herkent de champagnes aan hun frisheid en pure karakter.

Al meer dan 250 jaar heeft Delamotte een prestigieuze reputatie en worden de champagnes wereldwijd zeer gewaardeerd. Het motto van het champagnehuis luidt niet voor niets: Vive et Ma Ama (live and love me).

Lees meer
Delamotte
Aan favorieten toegevoegd