Wijnen van Clement Perseval

Clement Perseval

Clément Perseval bottelt sinds enkele jaren champagnes onder zijn eigen naam, los van het assortiment van zijn vader Gerard. Hij heeft enkele 1er cru-wijngaarden opgesplitst naar hoogte, specifiek terroir en de diverse cépages.


Clément produceert opmerkelijke wijnen van zijn 3 hectare in Chamery, aan de noordflank van La Montagne. Zijn lange fermentaties en lagering van zijn 'vins clairs' in oude vaten zorgen voor complexe en wijnachtige champagnes. Samen met bevriende wijnmakers (en praktisch buren) Aurelien Lurquin en Emilien Feneuil, kun je ze gerust de 3 musketiers van de Montagne de Reims noemen. Zeker als het gaat om vergaande biodynamische wijnbouw waar zij groot pleitbezorger van zijn en die schril afsteekt tegen de veelal traditionele wijnbouw die in de Champagne nog op grote schaal wordt toegepast.


De top van zijn wijnhellingen waar de grond het dunst is en de wijnstokken dicht bij het krijt zitten, is beplant met chardonnay en wordt gebotteld als 1er Cru Blanc de Blancs. Verderop op de helling wordt de grond zanderiger en voegen de twee pinots (meunier en noir) zich bij de chardonnay om de heilige drie-eenheid van Champagne te maken: deze wordt gebotteld als Chamery 1er Cru. Onder het zand ligt een gebied met klei dat perfect is voor pinot noir. Deze cuvée wordt gebotteld als 1er Cru Blanc de Noirs. Clements champagnes zijn ongelooflijk puur en precies en zijn gebaat bij decanteren.

Lees meer
Clement Perseval

Wijnen van van Clement Perseval

Blanc de Blancs  |  Blanc de Noirs  |  Chamery 1er cru  |  Rose  |  Rouleaux Blanc de Blancs 1er cru


Aan favorieten toegevoegd