Wijnen van Billecart Salmon

Billecart Salmon

De geschiedenis van Billecart-Salmon gaat terug tot het jaar 1818, als Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon Maison Billecart-Salmon oprichten in het dorpje Mareuil-sur-Aÿ. Inmiddels staat de 7e generatie aan het roer van dit prachtige familiehuis. Gedurende elke generatie is het motto altijd hetzelfde gebleven: ‘give priotiy to quality, strive for excellence’. En dit is nog altijd te proeven in hun prestigieuze champagnes.

Het champagnehuis heeft zelf 30 hectare aan wijngaarden in handen. In de wijngaarden staan dé druivenrassen voor champagne aangeplant, pinot noir, chardonnay en pinot meunier. Die eerste twee staan aangeplant in premier- en grand cru wijngaarden rondom de stad Épernay. De pinot meunier stokken staan eveneens rondom Épernay, maar ook in de gemeente Leuvrigny. Het wijnhuis koopt daarnaast ook nog druiven op van wijnboeren waarmee zij een goede zakenrelatie mee hebben opgebouwd.

In de wijnkelder spelen de eeuwenoude tradities een belangrijke rol. De traditionele werkwijze wordt gecombineerd met moderne technieken. Het sap wordt langzaam vergist gedurende 3 á 4 weken. Nadat de stille wijn is verkregen worden de wijnen geassembleerd. Vervolgens ondergaan de wijnen een sur lie rijping van gemiddeld 36 maanden. Deze lange rijping zorgt ervoor dat de bubbels goed integreren met de wijn en zo ontstaat er een zachte mousse. De champagnes zijn onderverdeeld in vintage en non-vintage champagnes. De top non-vintage champagnes van Billecart-Salmon zijn Brut Sous Bois en Brut Reserve. Voor de vintages champagne is dat de Cuvée Nicolas François Billecart.

In 1999 behaalde het champagnehuis de eerste plaats tijdens de ‘Champagne van het Millennium’ uitreiking. Deze prijs sleepten zij binnen met hun Nicolas-François 1959 cuvée. De beste jaargangen van Billecart-Salmon zijn: 1959, 1990, 1995, 1996, 1999, 2002, 2004, 2006, 2008 en 2009.

Lees meer
Billecart Salmon


Aan favorieten toegevoegd