Wijnen van Benoit Dinvaut

Benoit Dinvaut

Dit is een heel kleine wijnmaker in het dorp Gueux, die pas sinds een paar jaar zijn eigen champagne produceert. Dit is een klassiek voorbeeld van Grower Champagne, aangezien zijn productie uiterst beperkt is en hij slechts 3 wijnen produceert van Chardonnay en Pinot Meunier.
Gueux ligt net ten zuidwesten van Reims en is een zeer klein klimaat in Petite Montagne de Reims. De (slechts) 20 hectare wijnstokken worden voornamelijk gebruikt voor de productie van Meunier. Dinvaut deelt dit terroir met een andere cult-champagnemaker, Jérôme Prévost, maar heeft zijn eigen methode om wijn te maken.
Hij produceert drie verschillende wijnen, de ene is een Chardonnay Millésimé van zowel Chardonnay als Meunier, de andere twee wijnen worden gemaakt volgens een Solera-systeem. Deze Solera Champagne biedt hij zowel aan als een Chardonnay Pinot Meunier blend, als een 100% Pinot Meunier. De wijnen zijn van extreme kwaliteit en zeer rustiek van karakter. Vooral de Solera-wijnen zijn rijp, complex met een diepe smaak, maar alle wijnen zijn prachtig in balans.

Lees meer
Benoit Dinvaut

Wijnen van van Benoit Dinvaut

Millesime Brut  |  Solera