Wijnen van Aubry

Aubry

De wijngaarden van wijnhuis Aubry zijn gelegen in het plaatsje Jouy-lès-Reims, wat ten zuidwesten van de stad Reims ligt. Pierre en Philippe Aubry komen uit een wijnmakersfamilie en hebben van jongs af aan al mee kunnen kijken in de kelder. Pierre heeft later nog een opleiding gevolgd aan de universiteit van Montpellier en is afgestudeerd oenoloog. Philippe heeft daarentegen biologie gestudeerd. Samen hebben zij alle kennis in huis om buitengewone champagnes te produceren. In 1986 zijn zij dit avontuur samen aangegaan en hebben ze hun expertise weten te bundelen!

Het wijngaardareaal is verdeeld over wel 50 verschillende percelen en beslaat een totale oppervlakte van 12 hectare. Terroir gedreven champagnes, dat is het uitgangspunt. Omdat er zoveel verschillende percelen in gebruik zijn, werkt Aubry met veel verschillende terroirs. Dit levert druiven op met allen een eigen karakter. Wat Aubry onderscheidt van andere champagneproducenten, is dat zij ervoor kiezen om met onbekende en de haast vergeten variëteiten te werken. Dit zijn Petit Meslier Arbanne en Fromonteau (Pinot Gris). Daarnaast worden ook de klassieke rassen, zoals Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir gebruikt.

De champagnes worden gemaakt door het traditioneel blenden van diverse wijnen en druivenrassen. Sommige wijnen worden geblend met een reservewijn die afkomstig is uit een solera-systeem; het systeem dat bekend is van de productie van sherry. Dit zorgt voor een zeer uniek karakter. De totale flesrijping bedraagt minimaal 18 maanden, maar voor de prestige cuvées loopt dit op tot wel 4 jaar. Dit laatste gegeven geldt voor de champagnes Le Nombre d’Or, Aubry de Humbert en Aubry Ivoire et Ébène. Het zijn allen schitterende wijnen met veel complexiteit, lengte, zachte mousse en frisse zuren.

De champagnes van de broers Aubry zijn uniek en gemaakt van bijzondere druivenrassen. Van de afgelopen dertig jaar zijn dit de uitzonderlijke jaren in de Champagne: 1995, 1996, 2002, 2008 en 2012.

Lees meer
Aubry
Aan favorieten toegevoegd