Wijnen van Armand de Brignac

Armand de Brignac

Armand de Brignac is een luxe champagne, die wordt geproduceerd door het huis Cattier en (sinds 2014) eigendom is van de beroemde rapper en ondernemer Shawn Corey “Jay-Z” Carter. De naam van de champagne is afkomstig uit een roman waarin een personage genaamd “de Brignac” voorkomt en al vlak na de Tweede Wereldoorlog werd geregistreerd door Cattier.

De collectie bestaat uit de champagnes “Brut Gold Cuvée”, een mengsel van chardonnay, pinot noir en pinot meunier, “Blanc de Blancs” (100% chardonnay), “Brut Rosé”, “Blanc de Noirs” (100% pinot noir) en “Demi-Sec”. Alle champagnes van Armand de Brignac worden geproduceerd zonder jaartal, maar in een "multi-vintage"-stijl.

De champagnes worden vanwege het logo van in de vorm van een schoppenaas op de matte, metallic fles ook wel "Ace of Spades" genoemd. De “Brut Gold Cuvée” (in een gouden fles) werd geïntroduceerd in 2006, gevolgd door de “Brut Rosé” (roze, metallic fles) en de “Blanc de Blancs” (zilveren fles) in 2008. In 2015, bracht Armand de Brignac ook de “Demi-sec” (roze, donkere metallic fles) en de zeldzame “Blanc de Noirs” (donkere zilveren fles) op de markt. Daarnaast brengen ze ook een Limited Green editie uit in het groen waar de Brut Gold inzit.

De totale jaarlijkse productie bedraagt circa 60.000 flessen, die één voor één met de hand worden afgewerkt en in een zwartgelakte kist worden gedaan. Hierdoor is elke fles uniek! De verschillende champagnes van Armand de Brignac zijn door de internationale wijnrecensenten zeer positief beoordeeld en hebben bij (blinde) wijnproeverijen veel punten (90-100) gekregen.

Het huis produceert ook de grootste fles champagne ter wereld, de "Midas" van 30 liter, die je kunt bestellen in exclusieve nachtclubs. Het prijskaartje? Minstens € 50.000. Als je er een kunt vinden!

Lees meer

Wijnen van van Armand de Brignac

Gold Brut  |  Rose Brut
Aan favorieten toegevoegd