Wijnen van Armand de Brignac

Armand de Brignac

Armand de Brignac is een luxe champagne, die wordt geproduceerd door het huis Cattier en (sinds 2014) eigendom is van de beroemde rapper en ondernemer Shawn Corey “Jay-Z” Carter. De naam van de champagne is afkomstig uit een roman waarin een personage genaamd “de Brignac” voorkomt. De naam werd al vlak na de Tweede Wereldoorlog  geregistreerd door Cattier.

De collectie bestaat uit de champagnes “Brut Gold Cuvée”, een blend van chardonnay, pinot noir en pinot meunier, “Blanc de Blancs” (100% chardonnay), “Brut Rosé”, “Blanc de Noirs” (100% pinot noir) en “Demi-Sec”. Alle champagnes van Armand de Brignac worden geproduceerd zonder jaartal, maar in een "multi-vintage"-stijl.

De champagnes worden ook wel "Ace of Spades" genoemd vanwege het schoppenaas logo op de matte, metellic fles. De “Brut Gold Cuvée” (in een gouden fles) werd in 2006 geïntroduceerd, gevolgd door de “Brut Rosé” (roze, metallic fles) en de “Blanc de Blancs” (zilveren fles) in 2008. In 2015, bracht Armand de Brignac ook de “Demi-sec” (roze, donkere metallic fles) en de zeldzame “Blanc de Noirs” (donkere zilveren fles) op de markt. Daarnaast brengen ze ook de Limited Green Edition uit in het groen waar de Brut Gold inzit.

De totale jaarlijkse productie bedraagt circa 60.000 flessen, die één voor één met de hand worden afgewerkt en daarna in een zwartgelakte kist worden gedaan. Hierdoor is elke fles uniek! De verschillende champagnes van Armand de Brignac zijn door de internationale wijnrecensenten zeer positief beoordeeld en hebben bij (blinde) wijnproeverijen veel punten (90-100) gekregen.

Het huis produceert ook de grootste fles champagne ter wereld, de "Midas" van 30 liter, die je kunt bestellen in exclusieve nachtclubs. Het prijskaartje? Minstens € 50.000. Als je er een kunt vinden!

Lees meer
Armand de Brignac


Aan favorieten toegevoegd