Wijnen van Agrapart

Agrapart

Agrapart is gevestigd in Avize, Côte des Blancs, en bezit een wijngaard van 10 hectare (62 percelen meestal gelegen in grand cru-dorpen), voornamelijk beplant met Chardonnay. Het domaine houdt vast aan een natuurlijke aanpak van de wijnbouw, ploegt de wijngaardbodems zorgvuldig om en voegt compost toe van lokale ingrediënten om de biologische gezondheid en productiviteit te waarborgen.


De Champagnes worden niet gevinifieerd of gefilterd en worden op het domein gebotteld door middel van handmatige riddling. Agrapart zet zich in voor nauwgezet werk in de wijngaarden en in de kelder, waarbij vooral biologische of biodynamische praktijken worden toegepast, respectievelijk niet-interventionele methoden. Dit levert wijnen op die niet alleen heerlijk smaken, maar ook diepere terroir-dimensies uitdrukken dan andere in hun appellation. Pascal Agrapart is in dit opzicht een van de inspirerende telers, die consequent harmonieuze, heldere en onderscheidende Champagnes produceert.


Sinds 1984 maakt Pascal wijnen nadat hij het stokje van zijn vader Pierre heeft overgenomen en oenologie heeft gestudeerd in Bordeaux en Avize.

Lees meer
Agrapart


Aan favorieten toegevoegd