Wijnen van Thenard Baron

Thenard Baron

Domaine Baron Thénard is een familiebedrijf, gelegen in Givry, een dorp in de “Côte Chalonnaise”-subregio van Bourgondië. De familie Thénard bezit al wijngaarden (vooral in Givry) sinds 1760.

Het wijnhuis staat vooral bekend als één van de grotere eigenaren van een kavel op de bekende "Le Montrachet"-wijngaard. Het zijn in feite twee substantiële kavels die in totaal 1,84 Ha meten. Paul, de tweede baron Thénard, kocht de wijngaard in 1873 en het bleef intact als familiebezit. De gemiddelde leeftijd van Chardonnay-wijnstokken geplant in Le Montrachet Grand Cru is 35 jaar en ze liggen allemaal in het "Chassagne"-deel van de wijngaard.

De wijn wordt op een zeer traditionele manier gemaakt en heeft vele jaren nodig om zijn volledige potentieel te tonen. De wijn kan 15 jaar of langer rijpen. Domaine Baron Thénard verkocht vroeger zo goed als al zijn wijnen aan de négociant Roland Remoissenet maar gebruikt nu een eigen label.

Naast Le Montrachet Grand Cru produceert Domaine Baron Thénard ook Corton “Clos du Roi” Grand Cru en Grands Echézeaux Grand Cru, allebei van Pinot Noir-druiven. Verder bezit het domein wijngaarden in Chassagne Montrachet, Givry en Pernand-Vergelesses. Het domein wordt momenteel geleid door Jean-Baptiste Bordeaux Montrieux, lid van de familie Thénard (zijn grootmoeder was een Thénard).

Topjaren voor Le Montrachet Grand Cru zijn: 1999, 2005, 2006, 2009, 2010 en 2014. In vergelijking met andere producenten van een Le Montrachet Grand Cru, zijn de prijzen voor een fles van Baron Thénard zeer competitief.

Lees meer
Thenard Baron
Aan favorieten toegevoegd