Wijnen van Jean Grivot

Jean Grivot

Domaine Jean Grivot werd een van de eerste Bourgondische domeinen die (in de jaren 1930) hun eigen wijnen bottelden en verkochten, en alleen vanaf hun eigen wijngaarden.

De familie komt oorspronkelijk uit de Jura-regio, maar verhuisde rond 1780 naar Vosne - Romanée (net voor de Franse Revolutie). Jean Grivot, wiens naam nog steeds op de etiketten staat, verwierf het domein in 1955 van zijn vader en sinds 1987 is zijn zoon Etienne (bijgestaan door zijn vrouw Marielle), volledig verantwoordelijk voor de wijngaarden en de kelder

Er wordt slechts een zeer kleine hoeveelheid organische meststof gebruikt. De wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten, voornamelijk uit het Allier- en Nievre-bos. Afhankelijk van het oogstjaar en de appellatie wordt tot 70% nieuw eikenhout gebruikt (alleen voor de beste grands crus).

Een strenge selectie van de druiven in de wijngaard door de plukkers en opnieuw op de sorteertafel garandeert dat alleen perfect gezonde en rijpe druiven worden gebruikt om de verschillende wijnen te maken. Zowel een tractor als een paard wordt ingezet om de verschillende percelen te ploegen, afhankelijk van de toegankelijkheid van de wijnstokken in de wijngaard. De wijnen worden geprezen om hun terroir, persoonlijkheid, intensiteit en lange levensduur en ze krijgen zeer goede recensies van de internationale wijncritici.

De belangrijkste wijngaarden zijn: Richebourg Grand Cru (0,32 ha), Clos de Vougeot Grand Crus (1,86 ha), Echézeaux Grand Cru (0,85 ha) en de Vosne-Romanée 1er Crus "Les Suchots" (0,22 ha) en "Les Brulées" (0,26 ha).

Lees meer
Jean Grivot
Aan favorieten toegevoegd