Wijnen van Domaine Dujac

Domaine Dujac

In 1967 verwierf Jacques Seysses een klein domein in Morey-St.-Denis en hernoemde het naar zichzelf. Hij begon aan zijn wijncarrière omdat hij bekende persoonlijkheden als Gérard Potel (zijn leerling), Charles Rousseau, Bernard Clair-Daü, Henri Gouges en Aubert de Villaine kende.

Het eerste wijnjaar, 1968, was een van de slechtste jaren in de twintigste eeuw, dus de druiven en wijnen werden in bulk verkocht, maar 1969 was een volledige ommekeer (een legendarische jaargang voor de pinot noir druif), waardoor het domein permanent op de kaart werd gezet. In 2000 richtte hij samen met zijn vader het négociante bedrijf op, dat bekend staat als Dujac Fils & Père.

Tegenwoordig is Domaine Dujac een familiebedrijf waar ook zijn vrouw, hun oudste twee kinderen en hun echtgenoten bij zijn betrokken. De daaropvolgende jaren is het domein aanzienlijk uitgebreid omdat er enkele wijngaarden beschikbaar kwamen om over te nemen. Het hoogtepunt werd bereikt met de aankoop van enkele uitzonderlijke percelen van Domaine Thomas-Moillard in 2005.

Hoewel de wijnen van Dujac over het algemeen niet erg diep van kleur zijn, maken ze het goed met hun uitstekende geur en structuur. Het zijn echte "vins de garde", die in staat zijn om meerdere decennia mee te gaan. Domaine Dujac heeft maar liefst zeven grands crus in hun portfolio!

Dit is tegenwoordig een van de prominente Bourgondische domeinen. Hun vlaggenschip wijnen zijn: Le Chambertin Grand Cru (0,29 ha), Romanée St.-Vivant Grand Cru (0,17 ha), Bonnes Mares Grand Cru (0,59 ha), Clos de la Roche Grand Cru (1,95 ha), Clos St.-Denis Grand Cru (1,47 ha), Echézeaux Grand Cru (0,69 ha), Charmes Chambertin Grand Cru (0,70 ha) en hun laatste aankoop: Vosne-Romanée 1er Cru "Les Malconsorts" (1,57 ha), samen met diverse andere topwijngaarden in de Côte de Nuits.

Lees meer
Domaine Dujac
Aan favorieten toegevoegd