Wijnen van Domaine de Courcel

Domaine de Courcel

Het Domaine de Courcel, gelegen in de stad Pommard, is een familiebedrijf dat dateert uit de 17e eeuw en momenteel wordt gerund door Anne Bommelaer en Marie de Courcel. Het domein strekt zich uit over ongeveer 10,5 hectare en is beplant op de zuidelijke hellingen van Beaune.

Het Domaine produceert voornamelijk "Premier Crus". De wijngaard van het Domaine omvat appellations als Le Grand Clos des Epenots, Les Croix Noires, Les Frémiers, Les Rugiens.

Naast de Premier Crus produceert het Domaine een Bourgogne Pinot Noir, Pommard Vaumuriens en een Bourgogne Chardonnay. De jaarlijkse productie is beperkt tot ongeveer 30.000 flessen.

Domaine de Courcel combineert traditionele en moderne methoden voor het beheer van de wijngaard en de productie van wijn. Het landgoed ploegt de bodem om de biologische activiteit te bevorderen, waardoor de wijnstokken de mineralen van de bodem beter kunnen opnemen en dieper kunnen doordringen. Dit verhoogt de signatuur van het terroir in de wijn. De oogst gebeurt handmatig en relatief laat om het suikergehalte in de druiven te verhogen.

De wijnbereiding duurt een maand. De druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd en gevolgd door koude maceratie en gisting bij lage temperatuur om de aroma's van de wijn optimaal extraheren. De rijping van de wijn vindt plaats in eikenhouten vaten (33% nieuw) gedurende ongeveer 21-23 maanden. Na de racking ("sous-tirage") worden de wijnen gebotteld zonder klaring of filtering.

De wijnen van Domaine Courcel kunnen zeer goed rijpen, de Pommard 1er cru Epenots 1990 is nog steeds een opvallend goed drinkbare en rijpe wijn. Wijnjournalisten en wijnliefhebbers wereldwijd waarderen de wijnen zeer.

Lees meer
Domaine de Courcel

Wijnen van van Domaine de Courcel

Pommard Grand Clos des Epenots  |  Pommard Les Rugiens  |  Pommard Les Vaumuriens
Aan favorieten toegevoegd