De thuisbasis van Domaine Clos de la Chapelle is het dorp Volnay in de Bourgogne. De naam van het wijnhuis is afkomstig van de historische wijngaard Clos de la Chapelle. Dit perceel ligt recht tegenover de kapel van het voormalige kasteel van de Bourgondische hertogen.
Naast het Clos-perceel bezit het wijnhuis nog een aantal kleine wijngaarden. Deze percelen zijn allemaal Premier- of Grand Cru gecertificeerd en liggen verspreid over Volnay, Pommard, Beaune en de Corton heuvel. Bij Clos de la Chapelle is biologische en biodynamische wijnbouw het uitgangspunt. Het is belangrijk dat de wijnen hun specifieke terroir zo goed mogelijk uitdrukken. Zo heeft elke wijn zijn eigen unieke karakter! Corton-Charlemagne en Corton-Bressandes zijn de twee Grand Cru wijnen van Domaine Clos La Chapelle.
In de eerste jaargangen werden alle trossen volledig ontsteeld. Tegenwoordig wordt juist 25% van alle trossen in zijn geheel mee vergist. De vinificatie begint met een koude schilinweking van gemiddeld één week. Om de vergisting op gang te krijgen wordt er enkel gebruik gemaakt van inheemse gistculturen. Na de vergisting worden de wijnen overgestoken naar barriques, waarvan 30% bestaat uit medium getoast nieuw Frans eiken. De wijnen worden niet geklaard of gefilterd voordat ze gebotteld worden. Puur, elegant en complex; dat is hoe we de wijnen van Domaine Clos de La Chapelle zouden omschrijven. Er worden slechts 1.500 kisten wijn per jaar geproduceerd. De oplage per cuvée is dus zeer beperkt.
De wijnen van Clos de la Chapelle staan hoog aangeschreven. Niet alleen in de regio, maar ook wereldwijd!
Lees meer