Wijnen van Charles van Canneyt

Charles van Canneyt

Charles van Canneyt kennen we van het iconische wijnhuis Domaine Hudelot-Noellat in Chambolle-Musigny. In 2008 heeft hij de leiding overgenomen van zijn opa Alain Hudelot. Maar zo ambitieus als dat hij is, bottelt hij sinds 2012 ook wijnen onder zijn eigen naam. Charles wordt ook wel gezien als ‘the rising star from Burgundy’.

Charles werkt nauw samen met een klein groepje wijnboeren, waar hij de druiven van koopt. De wijnboeren en de percelen zijn op een zeer strenge wijze geselecteerd, zodat alleen de beste kwaliteit wordt gebruikt. De telers oogsten en persen de druiven volgens afgesproken regels en hanteren de opgegeven specificaties. Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met Pinot Noir, maar er wordt ook een kleine oplage Chardonnay geproduceerd. De vergisting komt op gang door de aanwezige, natuurlijke gisten. Tijdens de vergisting wordt de extractie tot een minimum beperkt en wordt er goed gekeken naar het houtgebruik per wijn. Zo is elke cuvée een pure expressie is van het terroir. De fijne kneepjes van het vak heeft Charles dan ook van zijn opa Alain geleerd.

Voor de premier cru wijnen wordt er gekozen voor vaten waarvan 15% bestaat uit nieuw Frans eiken. Voor de grand cru wijnen ligt het aandeel nieuw hout hoger. De duur van de rijping varieert per cuvée, maar dit ligt doorgaans rond de 18 maanden. De parels binnen zijn portfolio zijn: Echezeaux, Chambertin-Clos de Bèze, Clos-Saint-Denis en Chambolle Musigny 1er Cru Les Feusselottes. De wijnen zijn stuk voor stuk voorbeelden van hoe getalenteerd van Canneyt is. Dit is een wijnmaker waarvan we nog veel van gaan horen!

Lees meer
Charles van Canneyt
Aan favorieten toegevoegd