Wijnen van Cecile Tremblay

Cecile Tremblay

Wijnmaakster Cécile Tremblay twijfelde geen moment om de familie percelen terug over te nemen toen zij de kans kreeg. De gaarden werden destijds verkocht aan andere producenten, tot Cécile in 2003 haar opleiding aan de Lycée Viticole in Beaune succesvol had afgerond en ervoor koos om zelf wijn te gaan produceren. Haar doel is om harmonieuze omstandigheden te creëren tussen het milieu, de wijngaard, de druiven en het land. Daarom zijn alle werkzaamheden gebaseerd op de biologische en biodynamische landbouw principes. Zo wordt er onder andere rekening gehouden met de stand van de maan en de zon. Daarnaast worden er ook speciale kruiden gebruikt om de wijnstokken elk jaar nieuw leven in te blazen. De vier hectare grond is verdeeld over elf verschillende appellations in de Bourgogne, met Chapelle Chambertin en Echezeaux du Dessus als meest geroemde wijngaarden.

Het wijnhuis is gevestigd in Morey-Saint-Denis, midden in de Côte de Nuits. Het is een kleinschalig wijnhuis, maar dat doet niets af aan de kwaliteit. Sterker nog, Cécile heeft sinds enkele jaren een zeer goede reputatie opgebouwd en is één van de meest getalenteerde wijnmaaksters in de regio.

Cécile Tremblay produceert alleen rode wijnen van de Pinot Noir druif. De oogst wordt met de hand binnengehaald. De gisting vindt plaats in houten vaten en duurt gemiddeld drie weken. Het besluit over het ontstelen van de druiven is afhankelijk van de kwaliteit van de trossen. De vaten bestaan uit een deel nieuw hout. De wijnen rijpen gewoonlijk 15 tot 18 maanden op vat, waarna de wijnen zonder klaring of filtering worden gebotteld. Haar wijnen zijn zuiver, elegant en zeer verfijnd. De wijnen worden in beperkte oplagen geproduceerd en dat maakt ze nóg specialer. Het is dus een uitdaging om één van deze prachtige wijnen te bemachtigen. De beste jaargangen van Cecile Tremblay zijn: 2005, 2009, 2010, 2015 en 2016.

Lees meer

Wijnen van van Cecile Tremblay

Nuits St. Georges Albuca  |  Vosne-Romanee Vieilles Vignes  | 
Aan favorieten toegevoegd