Wijnen van Cathiard

Cathiard

Dit familiedomein ligt in het kleine en beroemde dorp Vosne-Romanée in de Côte d’Or-wijnregio van Bourgondië, Frankrijk. Het werd gesticht in de jaren 1930 door Sylvains grootvader die voorheen werkte bij prestigieuze domeinen zoals Domaine la Romanée-Conti en Lamarche.

Sylvains vader Andreé Cathiard nam in 1969 het roer van het domein over en Sylvain voegde in 1979, na het afronden van zijn studie aan het "Lycée Vitiole" in Beaune, bij zijn vader in de wijngaarden. Sylvain Cathiard stichtte in 1984 zijn eigen domein door percelen wijnstokken te huren van André en andere wijntelers.

In 1994, tien jaar later, nam hij de wijngaarden over die oorspronkelijk van zijn vader waren. Vanaf 2006 werd zijn eigen zoon Sébastien ingelijfd in de familiezaak. Het domein heeft 5,5 Ha aan wijngaarden in Vosne-Romanée, Nuits St. Georges en Chambolle-Musigny en er wordt alleen Pinot Noir op geteeld. De meeste wijngaarden zijn op 1er Cru-niveau maar het domein heeft ook een klein stuk van Grand Cru "Romanée-Saint-Vivant", net genoeg om drie vaten te maken.

Andere belangrijke wijngaarden zijn de Vosne-Romanée 1er Crus “Les Suchots”, “Aux Malconsorts”, “Aux Reignots” en “En Orveaux”. Het domein ge