Wijnen van Caroline Parent

Caroline Parent

Caroline Parent is een wijnmaakster die wijnen produceert van familiewijngaarden gelegen in zowel de Cote de Beaune als de Cote de Nuits. Haar wijnmaakstijl benadrukt de typische Bourgondische elegantie en finesse en brengt het terroir volledig tot uitdrukking.

Caroline is de dochter van twee gerenommeerde wijnmakersfamilies, de familie Gros in Côte de Nuits (bekend om de productie van Grand Crus zoals Echezeaux en Richebourg) en de familie Parent in Côte de Beaune.

Domaine Caroline Parent produceert voornamelijk rode wijnen, van village en premier crus zoals Pommard en Nuits St Georges Argillieres tot Grand Crus zoals Clos de Vougeot. Ze produceert ook een Cremant wijn.

De vlinder op Caroline's wijnetiket is afkomstig uit een klein notitieboekje met gedachten en gedichten dat Caroline's grootmoeder, Madame Janine Gros van Domaine Jean Gros, aan haar doorgaf. Het notitieboekje werd door Caroline's overgrootmoeder Yvonne met een vlinder gegraveerd en is nu verwerkt in Caroline's wijnetiketten als symbool van de wijnbouwerfenis van haar familie.

Lees meer
Caroline Parent
Aan favorieten toegevoegd