Wijnen van Bernstein Olivier

Bernstein Olivier

Olivier Bernstein is een "micro négociant" en wijnteler uit het hart van de stad Beaune. Hij begon pas wijn te produceren in 2007 maar kreeg onmiddelijk fantastische recensies van Jancis Robinson MW en Allen Meadows. Hij produceert voornamelijk wijnen van Pinot Noir, met de uitzondering van Meursault 1er Cru “Les Charmes” en de Puligny-Montrachet 1er Cru “Champ Gain” (beiden van Chardonnay) en al zijn wijnen zijn van het Premier of Grand Cru-niveau.

Olivier komt van een familie van muziekuitgevers maar hij besloot oenologie te studeren in Beaune. Hij begon bij Domaine Emmanuel Rouget te werken en ontmoette de legendarische Henri Jayer. Vervolgens verhuisde hij naar Roussillon om zijn eigen domein "Mas de la Deveze" te stichten. Hij keerde in 2007 terug naar Bourgondië om een négociant op te richten. Hij was in staat om geselecteerde druiven te kopen van verschillende bronnen en beheert nu al het wijngaardwerk van bijna al zijn bronnen.

In 2012 kon Olivier twee percelen wijngaard te kopen waarmee hij al vanaf in het begin werkte: Mazis-Chambertin Grand Cru and Gevrey-Chambertin 1er Cru “Les Champeaux”. Zijn portfolio bevat wijnen van de allerbeste percelen in Bourgondië: Chambertin Grand Cru, Chambertin Clos de Bèze, Bonnes-Mares Grand Cru, Clos de la Roche Grand Cru, Clos de Vougeot Grand Cru en het hierboven genoemde Mazis-Chambertin Grand Cru.

Olivier Bernstein gebruikt nieuwe eikenhouten vaten, vervaardigd door meesterkuiper Stéphane Chassin. Stéphane proeft eerst de nieuwe vintage vooraleer te beslissen hoever elke individuele wijn moet geroosterd worden. Elke wijn wordt met de hand gebotteld. De totale productie ligt zeer laag waardoor de wijnen schaars en zeer gewild zijn.

Lees meer
Bernstein Olivier
Aan favorieten toegevoegd