Wijnen van Albert Bichot

Albert Bichot

Domaines Albert Bichot is een zeer gerenommeerd domaine dat 107 hectare wijngaarden bezit in meerdere appellations. Het domaine volgt duurzame principes en Chief Oenologist Christophe Chavel heeft biologische landbouwpraktijken toegepast.

De wijnen staan bekend om hun soepele structuur, perfecte balans en fruit. Het aanbod van wijnen onder eigen label is indrukwekkend, evenals die gemaakt van aangekochte druiven onder het Albert Bichot label. Tot de topwijnen van het domaine behoren Latricières-Chambertin Grand Cru, Chambolle-Musigny Premier Cru Les Amoureuses, en de Grand Cru Clos de la Roche.

Bernard Bichot stichtte het bedrijf in Beaune in 1831 wordt nu gemanaged door Alberic Bichot (geboren in 1964). Het bedrijf is nu gebaseerd op een reeks domeinen, waaronder Long-Depaquit in Chablis, Clos Frantin voor de Côte de Nuits, du Pavillon voor de Côte de Beaune, en Domaine d'Adélie voor Mercurey. Wijnen met een van deze benamingen zijn afkomstig van hun eigen wijngaarden, terwijl wijnen met het label Albert Bichot gemaakt zijn van aangekochte druiven.

Lees meer
Albert Bichot
Aan favorieten toegevoegd