Wijnen van Pierre-Yves Colin-Morey

Pierre-Yves Colin-Morey

Pierre-Yves Colin-Morey is de oudste zoon van Marc Colin. Van 1994 tot 2005 werkte hij aan het domein van zijn familie maar besloot al in 2001 om een négociantfirma op te richten met zijn vrouw Caroline. Colin-Morey begon in 2005 zijn eigen domein, met 6 hectares aan wijngaard van Marc Colin, die zijn aandeel waren.

De meest van Pierre-Yves' eigen wijngaarden liggen in en rond de kleine dorpen Saint-Aubin en Chassagne-Montrachet in de Côte de Beaune. Zijn volledige assortiment aan wijnen bevat ook Puligny-Montrachet, Meursault en de Grands Crus Bâtard-Montrachet, Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Chevalier-Montrachet en zelfs Le Montrachet in, die allemaal geproduceerd worden van ingekochte druiven.

Al zijn wijnen rijpen tot 18 maanden op vat en de flessen worden bovenaan op de kurk met was afgesloten. Ook worden de wijnen niet gefilterd voordat ze gebottled worden.

Zijn eigen bezit omvat verschillende percelen in de 1er Crus van Saint-Aubin zoals “La Chatenière”, “En Remilly” en “Les Champlots”. Colin-Morey heeft in Chassagne-Montrachet kavels in in de 1er Cru-wijngaarden "Les Chevenottes" en "Caillerets". De meerderheid van zijn wijnen wordt van de Chardonnay-druiven gemaakt maar Colin-Morey produceert ook rode wijen van Pinot Noir uit Saint-Aubin en Santenay.

Alhoewel zijn domein nog vrij jong is, hebben de wijnen van Pierre-Yves Colin-Morey al de aandacht van wijnliefhebbers van over de hele wereld. Daarenboven krijgen zijn wijnen hoge ratings (gemiddeld 90-95 punten) van verscheidene bekende en gerespecteerde wijnschrijvers en magazines, zoals Janicis Robinson MW, Wine Spectator en La Revue du Vin de France, om er maar een paar te noemen.

Lees meer
Pierre-Yves Colin-Morey
Aan favorieten toegevoegd