Wijnen van Louis Latour

Louis Latour

Deze bekende négociant en wijnproducent uit Bourgondië is nog familiebezit en heeft zowel hoofdkantoren in Beaune als in Aloxe-Corton. Momenteel valt de leiding van het bedrijf onder Louis-Fabrice Latour. Alhoewel de familie Louis Latour hun eerste wijnen uit de Côte de Beaune-regio al in 1731 kocht, werd Maison Louis Latour pas in 1797 gesticht.

De eerste wijnen werden al in 1815 naar het Verenigd Koninkrijk verscheept en Maison Louis Latour breidde snel uit in de negentiende eeuw en aan het begin van de twintigste eeuw. Ze leverden aan verschillende koninklijke families binnen Europa.

Ze bezitten bijna 50 Ha aan wijngaarden, inclusief het grootste Grand Cru-bezit van de Côte d’Or (27 Ha). 33 hectares wijngaarden liggen in Aloxe-Corton waar ook Château Corton Grancey (gebouwd in 1749 en in 1830-1834 werd de cuverie aangebouwd) is gelegen. 10,5 Ha aan wijngaarden zijn gesitueerd in de Grand Cru Corton-Charlemagne maar andere belangrijke Grand Cru kavels zijn er in Le Montrachet Grand Cru, Romanée-Saint Vivant Grand Cru, Chambertin Grand Cru en Chevalier-Montrachet Grand Cru “Les Demoiselles”.


Alle geproduceerde wijnen zijn gebaseerd op terroir met aandacht voor natuur en traditie. De rode wijn worden beschreven als verfijnd, elegant en vooraanstaand en de witte wijnen zijn gestructureerd, rijk en goed gebalanceerd. Vooral de Grand Crus en Premier Crus hebben een schitterend verouderingspotentieel. Maison Louis Latour produceert ook wijnen in de Ardèche- (Viognier en Chardonnay) en in de Var-regio (Pinot Noir) voor een zeer competitieve prijs.

Lees meer
Louis Latour
Aan favorieten toegevoegd