Wijnen van Jean-Marc Boillot

Jean-Marc Boillot

Domaine J.M. Boillot (zoals vermeld op het etiket), is een landgoed gelegen in Pommard in de Côte de Beaune regio van Bourgondië. Jean-Marc werkte eerst samen met zijn grootvader Henri Boillot en in de jaren '80 werd hij de wijnmaker van Olivier Leflaive. In 1988 begon hij zijn eigen domaine nadat hij wijnstokken van zijn grootvader had geërfd.

In 1991 erfde hij ook enkele uitzonderlijke wijngaarden van zijn grootmoeder van moederskant, die de dochter was van de bekende Etienne Sauzet. Het domaine heeft 10,5 Ha wijngaarden in de Côte de Beaune maar produceert ook wijnen uit de Maconais en Côte Chalonnaise. Er zijn zowel Pinot Noir als Chardonnay wijnstokken aangeplant en de totale productie bedraagt gemiddeld 4200 kisten per jaar.

De rode wijnen rijpen ongeveer 16 maanden in 50% nieuwe eiken vaten en de witte wijnen rijpen ongeveer 11 maanden in 30% nieuwe eiken vaten. Alle wijnen worden voor het bottelen bemonsterd om te bepalen of fineren en/of filteren nodig is. Het vlaggenschip van Domaine Jean-Marc Boillot is de Batard-Montrachet Grand Cru (0,18 Ha), een prachtige en uiterst evenwichtige witte wijn met mineraliteit, concentratie en lengte en met het potentieel om vele jaren te bewaren.

Andere belangrijke (Premier Cru) percelen zijn te vinden in Puligny-Montrachet ("Les Referts", "Les Combettes", "Champ Canet", "La Truffière" enzovoort), Volnay ("Le Ronceret", "Carelle sous la Chapelle") en Pommard ("Les Rugiens", "Les Jarollières" en "Les Saucilles"). De broer van Jean-Marc, Henri, runt ook een wijndomein in Volnay genaamd Domaine Henri Boillot.

Lees meer
Jean-Marc Boillot
Aan favorieten toegevoegd