Wijnen van Domaines des Comtes Lafon

Domaines des Comtes Lafon

Domaine des Comtes Lafon is oorspronkelijk opgericht door Jules Joseph Barthélémy Lafon, geboren in 1864. Hij trouwde in januari 1894 met Marie Boch, wiens familie in Meursault al bestond uit wijnhandelaren en eigenaren van landgoederen.

Hij breidde het bedrijf uit en kocht enkele belangrijke percelen in het begin van de 20e eeuw, waaronder: Le Montrachet Grand Cru (in 1918), de Meursault 1er Crus "Les Perrières", "Les Charmes" en "Les Genevrières", Volnay 1er Crus "Santenots" en "Clos des Chênes". Jules Lafon heeft grotendeels het domein zoals het tegenwoordig is, opgebouwd.

In 1944 was het de bedoeling om het domein te verkopen, maar René Lafon was het daar niet mee eens. Twaalf jaar later nam hij uiteindelijk het landgoed over en bracht de wijngaarden weer in orde. Vanaf 1961 werd de hele productie van Domaine des Comtes Lafon op het landgoed gebotteld en verhuisde hij definitief van Parijs naar Meursault om daar te verblijven in het oorspronkelijke Victoriaanse huis dat de familie Boch in 1869 had gebouwd.

Dominique Lafon, de zoon van René, nam het domein in 1984 over en beëindigde gel