Wijnen van Domaine Leflaive

Domaine Leflaive

Domaine Leflaive, gelegen in Puligny-Montrachet, wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste producenten in de Côte de Beaune.

Hoewel de familie Leflaive al sinds 1717 in Bourgondië aanwezig is, was Joseph Leflaive in 1905 de echte grondlegger van het domein.
Domaine Leflaive is gespecialiseerd in de productie van witte wijnen op basis van de Chardonnay druif, maar ze maken ook enkele rode wijnen van Pinot Noir, zoals de Blagny 1er Cru "Sous le Dos d'ane". In totaal produceert het domein wijnen van vier Grand Crus en vier Premier Crus in Puligny-Montrachet en van een Premier Cru wijngaard in Meursault.


In 1990 was het domein in handen van zowel Anne-Claude Leflaive als Olivier Leflaive, maar Olivier besloot in 1994 zijn eigen bedrijf te starten en liet Anne-Claude achter als bewindvoerder van het domein.


Na enkele jaren van experimenteren met zowel organische als biologisch-dynamische technieken, werd het gehele terrein in 1997 omgevormd tot biologisch-dynamische landbouw. Eerst brengen de wijnen een jaar door in eikenhouten vaten, daarna worden ze nog een half jaar