François Buisson leerde het vak van zijn vader, een ervaren wijnbouwer sinds 1945. Hij leerde het van zijn vader, Buisson Battault is dus een echt familiebedrijf. Van 1985 tot 2003 vormden vader en zoon een perfect koppel. In 1991 nam François de leiding van het domein over en in 2003 overleed zijn vader.
In 2005 verhuisde het hele domein naar het voormalige huis van François' grootouders, dat ooit een beroemde mosterdfabriek was van 1870 tot 1939. Deze verhuizing maakte investeringen mogelijk in apparatuur voor de ontvangst van de oogst en de vinificatie.
François gebruikt organische meststoffen zoals humus en vermijdt onkruidverdelgers. Hij probeert zoveel mogelijk aan biologische wijnbouw te doen.
Het doel van François is om het terroir zo goed mogelijk in de wijn tot uitdrukking te brengen, zonder deze te recht-to-recht-aan te maken. De wijnen moeten jong aangenaam zijn en goed kunnen rijpen. Ze worden gerijpt met een maximum aan droesem om ze substantie te geven en ze goed te kunnen bewaren. Ze worden twaalf maanden in eiken vaten bewaard (met 20% nieuwe vaten) en vervolgens zes maanden in kuipen voor de grote appellations. François vertrouwt ook op de bewegingen van de maan (biodynamisch) voor de verschillende stadia in de wijngaard en de kelder.
Het domein produceert vier 'villages': Beaune, Puligny, Pommard en Meursault. En vier 1er Cru Meursault appellations: Les Charmes, Les Genevrières, Les Gouttes d'Or en Les Porusots. Het domein produceert ook enkele Bourgogne appellations zoals Chardonnay, Aligoté of Pinot Noir.
Lees meer