Wijnen van Comte Armand

Comte Armand

Wijnhuis Domaine Comte Armand ligt in het dorpje Pommard, in de Côte de Beaune. Sinds 1826 is de familie Armand eigenaar van het Domaine des Epéneaux. Deze naam is afgeleid van Clos des Epéneaux, een perceel van vijf hectare. Helaas is dit perceel opnieuw beplant, omdat het was aangetast door de druifluis. Ondanks de nieuwe aanplant levert dit speciale perceel nog altijd druiven van hoge kwaliteit.

Vandaag de dag heeft het wijnhuis negen hectare in gebruik. De werkwijze van Comte Armand is gericht op het uitdrukken van het terroir. Om die reden focust men zich voornamelijk op de wijnstok en de bodem. Er worden geen herbiciden en pesticiden gebruikt in de wijngaard. De vitaliteit van de bodem wordt gestimuleerd door de aanplant van speciaal geselecteerde gewassen en het plaatsen van bijenkorven.

De planning in de kelder is gebaseerd op de biodynamische werkwijze, waarbij de stand van de maan en de zon in acht worden genomen. Na de handmatige oogst worden de stelen van de druiven verwijderd. Er vindt een maceratie van 5-8 dagen plaats voorafgaand aan de alcoholische vergisting. De alcoholische vergisting komt spontaan op gang door middel van natuurlijke gisten. De wijnen worden daarna gerijpt in eikenhouten vaten, waarvan de duur en het aandeel nieuw hout afhankelijk zijn van de appellatie en de leeftijd van de wijnstokken. Comte Armand produceert schitterende premier cru wijnen uit de appellations Auxey-Duresses en Volnay.

Comte Armand mag zeker niet ontbreken in de kelders van Bourgogne-liefhebbers. De beste jaargangen van Comte Armand zijn: 1996, 1999, 2001, 2002, 2005, 2009 en 2010.

Lees meer
Comte Armand

Wijnen van van Comte Armand

 |   |  Bourgogne Aligote
Aan favorieten toegevoegd