Wijnen van Chateau Valandraud

Chateau Valandraud

Gevestigd in Saint Etienne de Lisse in Saint-Émilion, is Château de Valandraud een van Bordeaux’s welbekende producenten van “garagiste” wijn. Dit wijnhuis heeft een aantal van de meest gezochte vintages van het Bordeaux district geproduceerd, waaronder de Château de Valandraud 2014 Virginie de Valandraud.

Château de Valandraud is opgericht door Jean-Luc Thunevin en zijn vrouw Murielle Andraud, een Koppel met veel passie voor wijn die op een dag besloten om hun grootste droom waar te maken. In 1989 kochten ze een klein stuk land van 0.6 hectares in de vallei van Saint-Émilion, gelegen tussen La Clotte en Pavie-Macquin. Ze noemnden hun château “Valandraud” naar de vallei Vallon de Fongaban (“Val”) en de achternaam van Murielle “Andraud”. In 1991 werd de eerste wijn van Château de Valandraud uitgebracht, wat het begin was van het succes van deze producent van Bordeaux wijn. Jean-Luc Thunevin werd bekend als een van de grondleggers van garagiste wijn en was een grote bron van inspiratie voor vele volgelingen.


Door de jaren heen groeide de wijngaard van Château Valandraud gestaag uit tot landgoed van 10 hectares, voorzien van zowel witte als rode wijnstokken. De rode druivenplanten zijn overwegend Merlot, en een kleiner percentage Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Carmenère and Malbec. De witte druiven zijn verdeeld onder Sauvignon Gris, Semillion en Sauvignon Blanc. Het fermentatieproces wordt uitgevoerd in eiken vaten, waarna de wijn 18 maanden wordt gerijpt in eiken vaten.


Château de Valandraud is in 2012 benoemd tot een Premier Grand Cru Classé B volgens de Saint-Émilion Classification.

Lees meer
Chateau Valandraud

Wijnen van van Chateau Valandraud

Chateau Valandraud
Aan favorieten toegevoegd