Wijnen van Chateau Troplong Mondot

Chateau Troplong Mondot

Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé

Château Troplong Mondot is gevestigd in Saint-Émilion, een gebied dat bekend staat om haar elegante wijnen die geschikt zijn voor zowel fanatieke wijnkenners en beginnende wijnliefhebbers. Eén van de beste vintages van dit wijnhuis is de Château Troplong Mondot 2012, een full-bodied rode wijn met rokerige tonen van zwarte bessen.


De geschiedenis van Château Troplong Mondot gaat terug tot in de vroege 18e eeuw, toen het nog onderdeel was van de het landgoed genaamd Château Pavie. Halverwege de 19e eeuw werd dit landgoed gekocht door Raymond Troplong, waar wie Château Troplong Mondot werd vernoemd en “Mondot” naar het landgoed waarop het wijnhuis gevestigd is.


Met maar liefst 30 hectare grond, bestaande uit 5% Cabernet, 5% Cabernet Sauvignon en 90% Merlot, is Château Troplong Mondot één van de grootste wijnhuizen in Saint-Émilión. Bij Château Troplong Mondot worden de wijnstokken met de hand geoogst, waarna de wijn wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en een periode van rijping doorstaat tussen 18 en 24 maanden. Een zalige Grand Cru Classé wijn met een krachtig karakter!

Lees meer
Chateau Troplong Mondot

Wijnen van van Chateau Troplong Mondot

Chateau Troplong Mondot  | 
Aan favorieten toegevoegd