Wijnen van Chateau Pavie-Macquin

Chateau Pavie-Macquin

Château Pavie Macquin heeft een rijke geschiedenis die verbonden is met Albert Macquin, die het gebruik van geënte planten introduceerde om de wijngaarden te redden van de phylloxera. De huidige eigenaren zijn zijn kleinkinderen en sinds 1994 wordt het domein beheerd door Nicolas Thienpont en Stéphane Derenoncourt. In 2006 kreeg Château Pavie Macquin de onderscheiding "Premier" in de classificatie van Saint Emilion.

Château Pavie Macquin ligt aan de Côte Pavie, naast de wijngaarden van Pavie, Pavie-Decesse en Troplong-Mondot. In 2006 kreeg Château Pavie Macquin de onderscheiding "Premier" in de classificatie van Saint Emilion.

De kalk-kleibodems van Pavie Macquin vertonen verschillende eigenschappen, afhankelijk van de sterkte van de klei en de nabijheid van de kalksteenlaag, die zich tussen 20cm en 150cm diep bevindt. De daaruit voortvloeiende combinatie van kracht en mineraliteit is kenmerkend voor het terroir.

Door de ligging op het kalksteenplateau met sterke klei kent de wijngaard van Pavie-Macquin een late rijping. De kwaliteit van de klei en de uitstekende waterregulering van de kalksteen brengen het "arme karakter" van de wijngaard in evenwicht en zorgen voor een uniek "karaktervol terroir".

In Pavie Macquin wordt voornamelijk Merlot verbouwd, met wat Cabernet Franc. Ongeveer 2% oude stokken Cabernet Sauvignon wordt toegevoegd aan de uiteindelijke blend.

Het domein heeft de grenzen van de biologische en biodynamische wijnbouw verkend om zijn stijl te ontwikkelen en eersteklas wijnen te produceren.

Lees meer
Chateau Pavie-Macquin
Aan favorieten toegevoegd