Wijnen van Chateau Bellevue Mondotte

Chateau Bellevue Mondotte

Château Bellevue Mondotte is een gerenommeerd landgoed gelegen op de schilderachtige hellingen van Saint-Émilion, Bordeaux. De wijngaard van 2 hectare ligt op het kalksteenplateau van de AOC Saint-Émilion Grand Cru en is sinds 2001 eigendom van Vignobles Perse. Gérard Perse en Chantal Persia hebben de leiding over het domein. De technisch directeur is Jean-Philippe Lavau.
Château Bellevue Mondotte zet zich in voor de overgang naar biologische landbouwpraktijken. De wijngaard bestaat voor 90% uit Merlot, 5% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar. De druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt en gesorteerd voordat ze een alcoholische gisting ondergaan met inheemse gist in houten vaten met temperatuurregeling. Na 3-5 weken op de schillen ondergaat de wijn een malolactische gisting in vaten. Na 6 maanden rijping op droesem in 100% nieuw eikenhout, duurt de rijping meestal 24 maanden. Het mengen gebeurt vlak voor het bottelen en de wijn wordt niet gevinifieerd of gefilterd.

De wijn wordt gemaakt van zeer lage opbrengsten van 15-20 hectoliter per hectare en rijpt in 100% nieuw eikenhout. Michel Rolland fungeert als oenoloog. Na 6 maanden rijping op droesem blijft de wijn nog 18 maanden in de vaten voordat hij ongefilterd en ongefilterd wordt gebotteld.

In 2005 en 2009 kregen de wijnen 100 punten van Robert Parker.

Lees meer
Chateau Bellevue Mondotte
Aan favorieten toegevoegd