Wijnen van Chateau Vieux Chateau Certan

Chateau Vieux Chateau Certan

Gelegen aan de oostkust van het wijndistrict Bordeaux, wordt Vieux-Château Certan door velen gezien als een van de beste wijnproducenten in Pomerol. Een van de meest gezochte wijnen van dit wijnhuis is de Vieux-Château Certan 2015, vooral bekend om zijn buitengewoon zachte, zijdeachtige structuur en tonen van zwarte bes.

De wijngaard van Vieux-Château Certan beslaat een oppervlakte van 14 hectare, wat is onderverdeeld in 23 blokken land met wijnstokken bestaande uit 70% Merlot, 5% Sauvignon en 25% Cabernet Franc. Het rijpingsproces van de wijnen wordt volbracht in eiken vaten tussen de 18 en 45 maanden, in een stabiele omgevingstempratuur van 28°C.


Het landgoed van Vieux-Château Certan was rond de 16e eeuw opgericht onder de naam “Sertan”, in een periode waarin het landhuis bewoond door de familie Demay. Charles de Bosquet kocht het landgoed rond de 19e eeuw, waarna hij het kasteel volledig renoveerde. De resultaten van deze renovatie zijn nog steeds zichtbaar in de huidige gebouwen van Vieux-Château Certan. In 19254 werd Vieux-Château Certan gekocht door de Belgische wijnproducent Georges Thienpont, wiens nakomelingen tot op vandaag de dag eigenaar zijn gebleven van het landgoed.

In aanvulling op Vieux-Château Certan produceert dit wijnhuis nog een wijn, genaamd Gravette de Certan.

Lees meer
Chateau Vieux Chateau Certan

Wijnen van van Chateau Vieux Chateau Certan

Chateau Vieux Chateau Certan  |   |  La Gravette de Certan
Aan favorieten toegevoegd