Wijnen van Chateau Pomeaux

Chateau Pomeaux

De 2,2 hectare wijngaarden van Chateau Pomeaux maakten oorspronkelijk deel uit van Chateau Taillefer, een van de oudste domeinen in de Pomerol, waarvan de gegevens minstens tot 1785 teruggaan. In 1998 kocht de huidige eigenaar Chateau Pomeaux.

Gelegen op de zuidoostelijke helling van het Pomerol plateau, ligt Chateau Pomeaux op een perfecte locatie met klei en ijzer ondergrond, naast andere prestigieuze wijndomeinen zoals Chateau Petrus, Chateau Le Pin, en Vieux Chateau Certain, evenals prestigieuze buren Chateau Cheval Blanc en Chateau Figeac.

Chateau Pomeaux verbouwt uitsluitend Merlot druiven, met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar, waardoor de productie van de hoogste kwaliteit wijnen mogelijk is. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd door middel van streng snoeien, een groene oogste en late pluk om een maximale rijpheid te garanderen.

Na het selectieproces ondergaan de druiven maceratie en gisting in grote eiken tanks en malolactische gisting in kleine nieuwe eiken vaten. De rijping gebeurt in nieuwe eikenhouten vaten.

Chateau Pomeaux maakt gebruik van biologische en biodynamische landbouwmethoden, waarbij alleen niet-chemische meststoffen en ongediertebestrijding worden gebruikt.

Chateau Pomeaux produceert een kleine jaarlijkse hoeveelheid van slechts 8.000 flessen wijn van hoge kwaliteit, wat de toewijding van de eigenaar benadrukt om kwantiteit op te offeren voor kwaliteit. De toewijding van de wijngaard aan het terroir en het gebruik van top wijnbouw- en vinificatietechnieken resulteren in exclusieve, rijke en complexe wijnen die door professionele wijnjournalisten worden geprezen.

Lees meer
Chateau Pomeaux


Aan favorieten toegevoegd