Wijnen van Chateau Latour a Pomerol

Chateau Latour a Pomerol

Latour à Pomerol is een klein, maar zeer gewaardeerd wijndomein in de Pomerol-appellation in Bordeaux. Het moet niet worden verward met Château Latour, de andere Bordeaux-producent. Château Latour à Pomerol heeft wijngaarden in de buurt van bekende landgoederen als Château Clinet, Château Feytit Clinet en Château Trotanoy.

Het domein heeft wijdverspreide erkenning gekregen voor het maken van enkele van de meest iconische wijnen van Bordeaux, met een bijzonder goede reputatie tijdens het welvarende tijdperk na de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis van het domein gaat echter terug tot halverwege de 19e eeuw, toen het oorspronkelijk op de markt werd gebracht onder de naam La-Tour-Pomerol. In de beginjaren behoorde het domein toe aan de Garitey familie voordat het in 1917 werd overgenomen door Madame Loubat, die ook eigenaar was van het beroemde Petrus domein. Madame Loubat bleef eigenaar tot haar overlijden in 1961, toen het overging in de handen van haar nicht, Lily Lacoste. Tegenwoordig wordt Château Latour à Pomerol beheerd door Ets. Moueix, maar de familie Lacoste blijft eigenaar. In een liefdadig gebaar schonken ze het landgoed in 2002 aan de Foundation de Foyers de Charite de Chateauneuf de Galaure.

De wijngaarden van Latour à Pomerol profiteren van het unieke terroir van Pomerol, gekenmerkt door klei- en kiezelbodems en een gunstig microklimaat. Merlot is het dominante druivenras dat hier wordt verbouwd, met een kleinere aanwezigheid van cabernet franc. Het wijnmaakproces is doordrenkt van traditie, met nauwgezette aandacht voor details, van het met de hand oogsten van de druiven tot de zorgvuldige rijping van de wijn in eiken vaten. Dit soort vakmanschap resulteert in wijnen die geroemd worden om hun elegantie, finesse en complexiteit. Donkere fruitsmaken, delicate bloementonen en een fluweelzachte textuur zijn kenmerkend voor Latour à Pomerol wijnen. Hoewel ze relatief jong gedronken kunnen worden, hebben ze ook het vermogen om te evolueren en met de jaren complexer te worden.

In de wereld van de fijne wijn blijft Latour à Pomerol een iconische en zeer gewilde naam, een bewijs van de blijvende kwaliteit van het wijnbouwerfgoed van Bordeaux.

Lees meer
Chateau Latour a Pomerol
Aan favorieten toegevoegd