Wijnen van Chateau Lafleur Gazin

Chateau Lafleur Gazin

De wijngaarden van Château Lafleur-Gazin zijn gelegen op het Pomerol-plateau in Bordeaux en bestrijken een totale oppervlakte van 8,5 hectare. De wijnstokken op dit plateau hebben een gemiddelde leeftijd van dertig jaar. Het landgoed is sinds 1930 eigendom van de familie Borderie. Maar het wijnhuis wordt gerund door Jean-Pierre Moueix, een grote naam binnen de appellation Pomerol. De naam van het wijnhuis is afkomstig van zijn twee beroemde buren: Châteu La Fleur-Pétrus en Château Gazin.

De wijngaarden zijn voor 85% aangeplant met Merlot en 15% met Cabernet Franc. De bodem is alluviaal en bestaat uit grind, klei, zand en slib. De druiventrossen worden met de hand binnengehaald en streng geselecteerd. Betonnen vaten, houten vaten en roestvrijstalentanks, het wordt allemaal gebruikt. De rijping vindt plaats in de houten vaten van Frans eiken en duurt zo’n 16 tot 20 maanden. Het wijnhuis produceert geen tweede wijn. De gehele wijnproductie staat onder supervisie van Jean-Pierre Moueix.

De wijn van Lafleur-Gazin is een traditioneel voorbeeld van een Bordeauxwijn. Een elegante wijn die vol van smaak is, waarbij primaire fruitaroma’s en houtinvloeden elkaar mooi afwisselen. De wijn is gelaagd en dat maakt hem zeer complex. Als Château Lafleur-Gazin jong gedronken wordt, is het aan te raden om de wijn 1 á 2 uur te karafferen. Op deze manier kan de wijn zich openen en komen de aroma’s beter tot zijn recht.

Château Lafleur-Gazin behoort met hun wijn tot de beste wijnhuizen van Pomerol! De wijn is internationaal zeer geliefd onder sommeliers en wijnliefhebbers.

De beste jaargangen zijn: 1975, 1982, 1989, 1990, 1995, 1998, 2000, 2005, 2009, 2010, 2015, 2016 en 2018.

Lees meer
Aan favorieten toegevoegd