Wijnen van Chateau La Conseillante

Chateau La Conseillante

Bijna 300 jaar geleden is Château La Conseillante opgericht. Catherine Conseillan kocht in 1735 het landgoed en gaf het de vrouwelijke versie van haar achternaam. Het wijnhuis is gesitueerd tussen het beroemde Château Cheval Blanc en Château Pétrus in Pomerol. Sinds 1871 is het château in bezit van de Nicolas familie en wordt momenteel door de 5e generatie gerund.

Het was Louis Nicolas, de tweede generatie, die het wijnhuis naar een hoger niveau tilde. Hij zorgde voor verschillende innovaties in de kelder en nam de wijngaarden onder handen. Daarnaast richtte hij in 1900 het Syndicat Viticole de Pomerol op, een vakbond voor wijnboeren uit de regio. Ook hield hij zich bezig met de huisstijl van La Conseillante. Zo heeft hij het wapen met daarop de ‘N’ van Nicolas en de zilveren hoeken van het label ontworpen.

De wijngaarden hebben een totale oppervlakte van 12 hectare en zijn gelegen op het plateau van Pomerol, waarvan een deel overloopt in de appellation van Saint-Émilion. Het noordoostelijke deel van de wijngaard heeft een kleigrond en de bo