Wijnen van Chateau Gazin

Chateau Gazin

Château Gazin is gevestigd in het beroemde wijndistrict Bordeaux, en ligt aan de kust van de rivier Gironde in de stad Pomerol. Een van de meest gewaardeerde wijnen van Château Gazin is de Château Gazin 2005, een prachtige rode wijn met zoete tonen van zwarte bessen en cassis. Deze Bordeaux-wijnmakerij wordt beschouwd als een van de beste wijnproducenten in Pomerol en heeft tevens een van de grootste wijngaarden van het gebied.

Naast de bekende gelijknamige wijnen van Château Gazin, heeft dit wijnhuis nog een tweede wijn op de markt gebracht. Rond de 18e eeuw stond op de locatie van Château Gazin een ziekenhuis dat "Hospital du Pomeyrols" werd genoemd. Geïnspireerd door deze historische gebeurtenissen, bracht Château Gazin nog een tweede wijn uit die de naam "l'Hospitalet de Gazin" draagt.

De wijngaard van Château Gazin is gevestigd op het hoogste plateau in Pomerol. De geschiedenis van de wijngaard begon al in de 12e eeuw, tijdens de Franse revolutie. De wijngaard beslaat een prachtig stuk land van maar liefst 26 hectare, waarvan de bodem is bedekt met Günziaans grind en groene en blauwe klei. Dit bodemtype zorgt voor de beste toevoer van voedingsstoffen en irrigatie van water voor de wijnstokken, en is een van de belangrijkste kenmerken van de wijngaard van Château Gazin. Meer dan 80 procent van de wijngaard is beplant met Merlot-wijnstokken, gevolgd door een kleinere hoeveelheid Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Nadat de druiven de juiste rijpheid hebben bereikt worden de druiven handmatig geoogst, waarna de wijn wordt gefermenteerd in betonnen vaten en gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten gedurende ongeveer 18 maanden.

Rond het begin van de 20e eeuw werd Château Gazin eigendom van Edouard de Bailliencourt. In de loop van de jaren bleef het château in de familie van Bailliencourt, waarna de familie het familiebedrijf met trots maar liefst vijf generaties lang heeft

Lees meer
Chateau Gazin

Wijnen van van Chateau Gazin

Chateau Gazin  | 
Aan favorieten toegevoegd