Wijnen van Chateau Clinet

Eén van de meest schilderachtige wijngaarden in Pomerol is Château Clinet, welke is gevestigd aan de rechteroever van de Garonne rivier op 40 kilometer afstand van Bordeaux. Château Clinet wijnen scoren gemiddeld hoog bij internationale reviewers. De Château Clinet 2009 en de Château Clinet 1989 hebben zelfs beiden een perfecte score van 100 punten van Robert Parker gekregen, een ongelooflijke prestatie!

De wijngaard is voornamelijk voorzien van Merlot wijnstokken (90%), gevolgd door 1% Cabernet Franc en 9% Cabernet Sauvignon. Kleigronden en zanderige bodemsoorten dragen zorg voor de beste voeding voor de druivenplanten, welke al vier decennia gevestigd zijn op het landgoed. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst en een maand lang gefermenteerd zijn, doorstaan de wijnen een periode van rijping van ongeveer 16 maanden. Bij Château Clinet zijn de meeste casks gemaakt van hout afkomstig uit Franse bosrijke gebieden, een klein percentage daarentegen is gemaakt van Australisch koper. Een complimenterende factor van Château Clinet is de milieuvriendelijke manier van werken, waarin de wijnstokken worden onderhouden met milieuvriendelijke en duurzame middelen.

Château Clinet was gekocht in 1999 door Jean Louis Laborde, een gepassioneerde man die als sommelier werkervaring opdeed in Argentinië en Bordeaux. Laborde’s zoon Ronan had laten zien dat ook hij een goede toekomstige wijnproducent zou worden wanneer hij met zijn vader meeging op zakenreis, waarin hij alle fijne kneepjes van het vak leerde. Toen Ronan pas 23 jaar oud was nam hij Château Clinet over, waarmee hij in de voetsporen van vader trad. Château Clinet is momenteel nog steeds onder de leiding van Ronan Laborde en zijn vader en compagnon Jean Louis Laborde.

Lees meer
Chateau Clinet


Aan favorieten toegevoegd