Wijnen van Chateau Certan de May

Chateau Certan de May

Château Certan de May gaat terug tot het prille begin van Pomerol, toen de familie de May, die zich in de Middeleeuwen vanuit Schotland in Frankrijk had gevestigd, het landgoed in de 16e eeuw bij koninklijk besluit kreeg geschonken als erkenning voor bewezen diensten aan de Franse kroon. Het domein begon met de wijnproductie in de 18e eeuw en bleef onder beheer van de familie de May de Certans tot 1925, toen het werd overgedragen aan de familie Barreau.

Château Certan de May ligt op het centrale plateau van Pomerol, omringd door gerenommeerde buren als Vieux Château Certan, Le Pin, Petrus en La Fleur-Pétrus, en wordt al lang erkend als een van de topdomeinen van de appellation. De complexiteit van de wijnen wordt toegeschreven aan de unieke bodemsamenstelling van de wijngaard, een mengsel van klei en grind dat zorgt voor een evenwicht tussen kracht, elegantie, structuur en frisheid.
Jean-Luc Barreau, de huidige eigenaar, zet de grote traditie van zijn voorgangers voort door nauwgezet zorg te besteden aan de productie van de wijn. Onder leiding van de gerenommeerde consultants Michel Rolland tot 2012 en Jean-Claude Berrouet sinds de jaargang 2013, profiteert Château Certan de May van een uitzonderlijke wijnbouwkundige expertise. De wijn is rijk, complex en krachtig, en dankzij de natuurlijke diepte en structuur kan hij lang ouderen.

De wijnstokken van het domein bestaan voornamelijk uit Merlot (70%), Cabernet Franc (25%) en Cabernet Sauvignon (5%), met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar, en groeien op een bovengrond van zandige kiezel met een ondergrond van harde klei. De gisting vindt plaats in roestvrij staal gedurende vier tot zes weken, gevolgd door een maceratie van maximaal een maand vóór 16 maanden rijping op eikenhout, met 40% nieuw eikenhout.

De jaargangen 1945 en 1982 worden als legendarisch beschouwd, en recente topjaren zijn 2005, 2009, 2015, 2016, 2018 en 2019.

Lees meer
Chateau Certan de May
Aan favorieten toegevoegd