Wijnen van Chateau Beauregard

Chateau Beauregard

Beauregard heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw, toen de ridders van l'Hôpital Saint-Jean de Jérusalem, die een emblematisch Tempelierskruis hadden, actief waren in de regio Pomerol. Vijf eeuwen later bouwde de familie Beauregard het eerste huis op de plaats van het kleine landhuis van de ridders, dat in de Napoleontische tijd werd vervangen door het huidige kasteel. Het was in het midden van de 18e eeuw dat Beauregard een wijnbouwdomein werd en opeenvolgende eigenaars droegen bij tot de ontwikkeling ervan, waardoor het een van de beste wijnen van Pomerol werd. In 2014 kochten de families Moulin en Cathiard Château Beauregard, samen met Château Bastor Lamontagne in Sauternes en Château Saint Robert in de Graves, en begonnen ingrijpende veranderingen door te voeren.

Château Beauregard heeft een uitzonderlijk terroir, gelegen aan de zuidoostelijke rand van het beroemde plateau van Pomerol, met voornamelijk kiezelgrond, aangevuld met klei en zand, wat elegante en karaktervolle Merlot en Cabernet Franc oplevert. De wijngaard strekt zich uit over 17,5 hectare met meer dan 35 percelen die op individuele basis worden bebouwd en verzorgd, afhankelijk van hun specifieke kenmerken.

De wijnstokken worden biologisch geteeld met een beredeneerd gebruik van verschillende zaden waardoor een biologische diversiteit ontstaat die het leven in de bodem bevordert. Op het domein worden bomen en struiken onderhouden om een ondersteunende fauna aan te trekken die nuttig is in de strijd tegen bepaalde wijnstokplagen.
Op Château Beauregard wordt de wijngaard op traditionele wijze onderhouden, waaronder het ploegen van de grond en het bewerken van de jongste percelen met paarden. De wijnstokken worden met de hand verzorgd, zodat elke wijnstok individuele aandacht en optimale blootstelling aan zonlicht en ventilatie krijgt. Om druiven van de hoogste kwaliteit te verkrijgen, wordt de oogst evenwichtig verdeeld. De oogst en de vinificatie worden met nog meer precisie gedaan, dankzij een nieuwe state-of-the-art kuipkelder. De handmatige oogst gebeurt per perceel, met inachtneming van een optimale fenolische rijping. Het sorteren van de druiven is verfijnd met behulp van een nieuwe ontvangstlijn die selectieve sorteerlijnen, een hoogfrequente ontsteelmachine en optische lasersortering combineert. De vaten worden gevuld door middel van zwaartekracht, waarbij kleine mobiele bakken via een lift naar de bovenkant van de vaten worden gebracht. De alcoholische gisting vindt plaats bij gecontroleerde temperaturen, waarbij de malo-lactische gisting plaatsvindt in nieuwe eikenhouten vaten voor de partijen van de hoogste kwaliteit. De wijn rijpt 15 tot 20 maanden in vaten, waarbij tot 7 verschillende kuipers worden gebruikt.

Lees meer
Chateau Beauregard

Wijnen van van Chateau Beauregard

Le Benjamin de Beauregard


Aan favorieten toegevoegd