Wijnen van Duclot

Duclot

“Groupe Duclot” is een grote wijnverkoper gespecialiseerd in Bordeauxwijnen sinds 1886. Het hoofdkantoor is gebaseerd in Parijs, nabij de “Arc de Triomphe”. Duclot heeft een voorraad van miljoenen flessen, inclusief grotere formaten van alle top Bordeaux producenten.

Sinds begin 2014 wordt het bedrijf geleid door Ariana Khaida. Groupe Declot is eigendom van de Moueix familie, een zeer bekende familienaam in Bordeaux, en ook de eigenaar van het legendarische Château Petrus in Pomerol. Duclot heeft een kelder (20.000 m²) met een capaciteit van 10 miljoen flessen en optimale stockeercondities zoals een constante temperatuur en een vochtigheid van 70%.

Elk jaar biedt Duclot een gemixte doos aan van de beste Châteaux van Bordeaux. Afhankelijk van het jaar bevat een kist meestal één fles van: Petrus, Château Lafite Rothschild, Château Mouton Rothschild, Château Margaux, Château Latour, Château Haut Brion, Château La Mission Haut Brion, Château Cheval Blanc and Château Yquem. Dit is de makkelijkste manier om alle top Bordeauxwijnen te verzamelen van één jaar en niet al je geld uit te geven aan gehele dozen. De prijs van een “Duclot Prestige Collection” varieert met elke oogst en hangt af van de prijs “en primeur” en van de verschillende flessen.

Om hun portfolio van Bordeauxwijnen te distribueren aan wijnwinkels en restaurants in de USA, openden ze ook een kantoor in New York (2013), en Los Angeles (2016). Verder verkoopt de Duclot Groupe hun collectie ook aan gespecialiseerde importeurs en groothandelaren in meer dan 80 landen.

Lees meer
Duclot


Aan favorieten toegevoegd