Wijnen van Chateau Grand Puy Ducasse

Chateau Grand Puy Ducasse

De geschiedenis van Chateau Grand Puy Ducasse gaat terug tot het midden van de 18e eeuw toen Arnaud Ducasse een klein huis naast de rivier de Gironde kocht, later uitgebreid door de aankoop van percelen door Pierre Ducasse. Dat werd het begin van het Chateau dat bijna 300 jaar in de familie bleef.

In 1971 kocht een investeringsgroep het enigszins slapende landgoed en verkocht het uiteindelijk in 2004 aan een dochteronderneming van de Groupe Crédit Agricole die onder meer investeerde in de chai en de heraanplant van de wijngaarden.

De 40 hectare Medoc wijngaard van Grand Puy Ducasse is beplant met 62% Cabernet Sauvignon en 38% Merlot met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. De gemiddelde opbrengst is 40 hectoliter per hectare.

De wijngaard ligt op zandig Garonne-grind binnen de appellation Pauillac en grenst aan die van Mouton, Lafite en Pontet-Canet en is de directe omgeving van Pichon Baron en Lynch Bages.

De oogst gebeurt handmatig, de wijnen rijpen ongeveer 18 maanden in 30%-40% nieuwe, Franse eiken vaten. De productie bedraagt 100.000 - 120.000 flessen.

Lees meer
Chateau Grand Puy Ducasse
Aan favorieten toegevoegd