Wijnen van Chateau Kirwan

Chateau Kirwan

Château Kirwan is gevestigd in Margaux, het meest zuidelijke district van Médoc in Frankrijk, en is geclassificeerd als Troisièmes Crus (volgens de 1855 Bordeaux Wine Official Classification.

Het landgoed van Château Kirwan, dat een oppervlakte beslaat ter grootte van 37 hectare, bestaat uit 35 verschillende percelen voorzien van hoofdzakelijk Cabernet Sauvignon-wijnstokken, gevolgd door Merlot, Petit Verdot en Cabernet Franc. De druiven worden met de hand geoogst en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, waarna de wijn een rijpingsproces van ongeveer 18 maanden doorloopt in 40 procent nieuw Franse eiken vaten. Eindelijk wordt de wijn licht gefilterd, waarna het wordt gebotteld.

Château Kirwan produceert twee specifieke wijnsoorten. De meest gerenommeerde is de krachtige Château Kirwan, dat wordt geproduceerd met behulp van volwassen wijnstokken die groeien op een bodemtype van klei en grind. De tweede wijnsoort werd geïntroduceerd in 1993 en draagt de naam Charmes de Kirwan. Deze vintage wordt geproduceerd met een minder rijpe druivenvariant welke groeit op een zandig bodemtype, hetgeen bijdraagt aan de lichte en fruitige smaak van de Charmes de Kirwan wijn.

Château Kirwan werd in 1760 gekocht door Mark Kirwan, die het château overnam van zijn schoonvader John Collingwood. Nadat het Château Kirwan een aantal keren van eigenaar veranderde werd het wijnhuis in 1925 overgenomen door de firma Schröder en Schÿler, een familiebedrijf sinds het begin van de 18e eeuw. Jean-Henri Schÿler mengde zich in 1960 in het bedrijf als de opvolger van zijn vader en investeerde veel in de uitbreiding van Château Kirwan. Op 31 oktober 2016 overleed Jean-Henri Schÿler op 85-jarige leeftijd, waarbij hij zijn nalatenschap van het familiebedrijf en Château Kirwan naliet aan zijn drie kinderen.

Een van de meest bekende en geliefde wijnen van dit wijnhuis is de Château Kirwan 2009, een heerlijke en statige Margaux wijn die bekend staat om zijn tonen van frambozen, bessen en lentebloemen!

Lees meer
Chateau Kirwan
Aan favorieten toegevoegd