Wijnen van Chateau Giscours

Chateau Giscours

Met een oppervlakte van 160 hectare, is Château Giscours is een van de grootste wijnproducenten van Margaux. De wijngaard is beplant met voornamelijk Cabernet Sauvignon wijnstokken, gevolgd door Merlot, Petit Verdot en Cabernet Franc. Château Giscours is geclassificeerd door de Bordeaux Wine Official Classification als een Troisièmes Crus wijn.


Château Giscours produceert vijf verschillende soorten wijnen. De eerste en meest bekende is de elegante Château Giscours, een krachtige en zalige Margaux wijn met een leeftijd tussen de 8 en 10 jaar oud. De tweede is La Sirène de Giscours, een selectie van de meest jonge wijnen. Le Haut-Médoc de Giscours wordt geproduceerd met druiven die groeien op de grens tussen Haut-Médoc en Margaux. Château Duthil (Haut-Médoc) komt van wijnstokken die groeien in het Haut-Médoc-district en de laatste is Le Rosé de Giscours, wat wordt geproduceerd met behulp van Cabernet Sauvignon druiven.


Het verhaal van Château Giscours is begonnen in de 14e eeuw, toen op het landgoed een verdedigingstoren was gevestigd. De eerste wijnstokken werden geplant rond 1552 door Pierre de Lhomme, wie uiteindelijk op het landgoed een landhuis bouwde dat hij “Guyscoutz” noemde. De jaren die hierop volgde groeide Château Giscours uit tot een succesvol wijnhuis en wisselde het meerdere keren van eigenaar. In de 19e eeuw werd Château Giscours volledig gerenoveerd door architect Eugene Bülher. Het gebouw werd groter en moderner met een neoklassiek karakter, waaronder het welbekende gebouw “Ferme Suzanne”.


In 1952 werd Château Giscours gekocht door Nicolas Tari, dankzij wie het wijnhuis verder uitbreidde en succesvoller werd. In 1995 werd Château Giscours overgenomen door Erik Albada Jelgersma, wie in 2018 overleed als een zeer gerespecteerde man. De dochter en twee zonen van Jelgersma staan sinds zijn overlijden aan het roer van Château Giscours, waarmee de familiegeschiedenis met succes is voortgezet!

Een van de meest gewaardeerde wijnen van Château Giscours is de Château Giscours 2015, een fruitige en medium-bodied rode wijn met lichte tonen van tannine.

Lees meer
Chateau Giscours
Aan favorieten toegevoegd