Wijnen van Chateau Durfort-Vivens

Chateau Durfort-Vivens

Château Durfort-Vivens heeft een lange en rijke geschiedenis (14e eeuw). Het werd gebouwd door de familie Durfort de Duras en het bleef eeuwenlang in hun bezit. In 1824 kocht Robert-Adrien Labat de Vivens het landgoed, zo werd de naam uitgebreid met Vivens en werd het Château Durfort-Vivens. De familie Lurton, die eigenaar is van Château Margaux, kocht het domein in 1937.

De appellation Margaux is een van de meest vruchtbare appellations in de Médoc regio, met 21 eigendommen die in 1855 werden geclassificeerd. Het beslaat 15000 hectare en de wijngaarden van Château Durfort-Vivens zijn verdeeld over drie administratieve gebieden: Margaux, Cantenac en Soussans. Het Chateau wordt omringd door enkele van de beroemdste namen van de appellation Margaux, waaronder Château Margaux in het noordoosten en Château Marquis de Terme in het zuidwesten.

De bodem van Château Durfort-Vivens bestaat uit diepe kiezels, die zorgen voor een uitstekende drainage en een diepe beworteling van de planten. Dit leidt weer tot concentratie van het fruit. Het klimaat in het gebied is een fijne mix van luchtstromen uit de Atlantische Oceaan en de Gironde. Het bos van de Landes biedt beschutting, waardoor het klimaat gematigd is. Het is een mild en nat oceaanklimaat dat gematigde temperatuurschommelingen toelaat.

De oogst op Château Durfort-Vivens gebeurt handmatig, de vinificatie in houten vaten en roestvrij staal. De wijn rijpt gemiddeld 18 maanden in eikenhouten vaten, die jaarlijks worden vernieuwd (ongeveer 40%). Sinds 2013 gaat het chateau richting biologische certificering.

In de classificatie van 1855 voor de Wereldtentoonstelling van Parijs werd Château Durfort-Vivens uitgeroepen tot Second Grand Cru Classé.

De laatste 10 jaar werd Durfort Vivens steeds hoger gewaardeerd door professionele wijnbeoordelaars. De 2019 -2022 wijnen werden hoog in de 90's beoordeeld.

Lees meer
Chateau Durfort-Vivens


Aan favorieten toegevoegd