Wijnen van Chateau La Lagune

Chateau La Lagune

Château La Lagune heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw toen de "Village de La Lagune" werd gebouwd. In 1587 veranderde Monsieur Eyral het gebied in een wijndomein. Het prachtige château dat nu bestaat werd gebouwd tussen 1730 en 1734. Het werd geclassificeerd als een 3me cru classe in de classificatie van Grands Crus Classés van 1855. In de loop der jaren is het domein eigendom geweest van verschillende families, waaronder de familie Sèze, voordat het in 2000 werd overgenomen door de familie Frey.

Op de wijngaarden van Château La Lagune worden Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (30%) en Petit Verdot (10%) verbouwd. Naast Chateau La Lagune produceert het domein ook een tweede wijn genaamd "Moulin de La Lagune" en een derde wijn genaamd "Mademoiselle L".

De wijngaard beslaat 110 hectare (de productie is 150.000 flessen) en ligt op kiezelachtige heuveltoppen. Het domein past biologische en biodynamische landbouwmethoden toe. 

De druiven worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks met gecontroleerde temperatuur en de wijn rijpt gemiddeld 16 maanden in eikenhouten barriques (70%-80% nieuw).

Lees meer
Chateau La Lagune


Aan favorieten toegevoegd