Wijnen van Chateau Charmail

Chateau Charmail

Charmail ligt naast en in de buurt van de rivier de Gironde, die zorgt voor een gunstig microklimaat met mildere temperaturen en bescherming tegen strenge wintervorst die schadelijk kan zijn voor de wijngaard. Domaine Andron ligt tegenover Charmail en de wijngaarden van Sociando Mallet liggen naast die van Charmail.
Het domein heeft een topografisch voordeel met zijn heuvelachtig terrein en zuidelijke ligging, waardoor de druiven volledig kunnen rijpen. De lichte wind zorgt voor een regelmatige beluchting van het loof en de bessen, wat bijdraagt tot de gezondheid van de wijnstok.

De bodem bestaat voornamelijk uit kleiachtig grind, zanderig grind en colluvium, wat de wijnen van Charmail een uniek evenwicht geeft tussen finesse en elegantie en kracht en sterkte.

Om het terroir te versterken heeft het domein zes nieuwe hectaren herbeplant en integreert het naburige terroirs. Met een verhoogd percentage Petit Verdot heeft de wijn zeldzame kruidige tonen, waardoor hij zich onderscheidt van andere Haut Médoc wijnen die gedomineerd worden door Merlot en Cabernet Sauvignon.

Charmail zet zich in voor het behoud van hun kostbare terroir en voor een milieuvriendelijke aanpak. Ze gebruiken teeltpraktijken zoals decavaillage, buttage en griffage om de plant te helpen diep te wortelen en waterstress te verminderen. Ze vermijden ook het gebruik van chemische meststoffen en herbiciden en hebben zes kilometer heggen geplant om het ecosysteem rond de wijngaard te stimuleren.

Lees meer
Chateau Charmail
Aan favorieten toegevoegd