Wijnen van Chateau Haut Bailly

Chateau Haut Bailly

Château Haut-Bailly, genesteld op de glooiende hellingen van de historische Bordeauxstreek Graves, neemt een belangrijke plaats in in de annalen van de wijnbouw. Archieven die teruggaan tot 1461 getuigen van het uitzonderlijke wijnbouwpotentieel van dit gewijde land. Eeuwen van standvastige toewijding hebben Haut-Bailly gesmeed tot een visionair domein.

De familie Wilmers, eigenaars sinds 1998, belichaamt het ethos van Haut-Bailly's 'zintuiglijke' vooruitgang. Wijlen 'Bob' Wilmers, voormalig voorzitter van M&T Bank, stond bekend om zijn mensgerichte aanpak, die voortbouwde op een diep geloof in mensen. In een wereld die gekenmerkt werd door scepsis, verdiende 'The Good Banker' vertrouwen en respect. In deze geest is de nieuwe wijnmakerij van Haut-Bailly een bewijs van de harmonieuze relatie tussen wijnmaker en wijnliefhebber. Net zoals goedheid de essentie van Haut-Bailly vormt, maakt het delen ervan het alleen maar sterker. De essentie van dit domein is een mozaïek van wijngaarden die bedekt zijn met zanderige, grindrijke bodems die rusten op een bed van zandsteen. Onder de aarde ligt een opmerkelijke erfenis - een versteend tapijt van oude fossiele schelpen, met een ongeëvenaarde drainage en kostbare mineralen. In het hart van dit domein, dicht bij het chateau, ligt zijn meest gekoesterde schat: een diverse gemeenschap van eeuwenoude wijnstokken, die elk jaar een diepe ziel en tijdloze continuïteit geven aan de wijnen.
Haut-Bailly's toewijding aan kwaliteit vereist een zachte aanpak en minimale interventie in de wijnmakerij, waardoor wijnen van zuiverheid, allure en precisie ontstaan. De wijngaard wordt zorgvuldig onderhouden en elk perceel wordt afzonderlijk geoogst om de rijpste Merlot en Cabernet te vangen. Technologie staat in dienst van de natuur en voegt precisie toe met behoud van integriteit. Innovatie en een zoektocht naar uitmuntendheid zetten Haut-Bailly aan tot baanbrekende projecten. Van onderzoek naar de belangrijkste moleculen die de aroma's van wijn vormen tijdens het rijpen tot het verfijnen van snoeitechnieken die de sapstroom van de wijnstokken respecteren, het landgoed verlegt grenzen. Hun partnerschap met de Universiteit van Bordeaux bevordert de opleiding van toekomstige wijnmakers en deelname aan onderzoeksgroepen zorgt voor technologische doorbraken.

James Suckling over Haut-Bailly: "Ze zijn hard op weg om een van de beste Bordeaux-domeinen te worden. Amerikanen genieten van hun Graves! En van Pessac-Léognan ook! Hij beoordeelde de 2019 Château Haut-Bailly Cru Classé de Graves met 99 punten, wat zelfs hoger is dan de 98 punten die Robert Parker gaf.

Lees meer
Chateau Haut Bailly

Wijnen van van Chateau Haut Bailly

Chateau Haut Bailly  | 
Aan favorieten toegevoegd