Kavalan Solist Fino Sherry Cask FI100707014B 57% 2010


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Kavalan
Bottelaar OB
Serie Solist Fino Sherry Cask
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 07.07.2010
Gebotteld 19.09.2017
Land Taiwan
Streek Yuan-Shan, Yilan
Leeftijd 7
Cask Type Fino Sherry Cask
Vatnummer FI100707014B
Alcohol percentage 57
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

Een Meesterwerk van Sherry Rijping

Als het gaat om whisky rijping, hebben maar weinig stijlen het vermogen om zulke rijke en kenmerkende smaken over te brengen als sherryvaten. Kavalan, de gerenommeerde whiskyproducent uit Taiwan, heeft op meesterlijke wijze gebruik gemaakt van de kracht van sherry rijping met hun uitzonderlijke expressie, de Kavalan Solist Fino Sherry Cask FI100707014B. Gedistilleerd op 7 juli 2010 en gebotteld op 19 september 2017, is deze whisky gerijpt in een Fino Sherry vat, resulterend in een werkelijk opmerkelijke en beperkte editie.

Fino Sherry vaten staan bekend om hun unieke kenmerken, afkomstig van de versterkte wijn die er eerder in werd bewaard. De vaten die voor deze specifieke expressie zijn gebruikt, hebben hun kenmerkende sherry-invloed overgebracht, waardoor een whisky is ontstaan die rijk, complex en gevuld is met smaken.

Met een alcoholpercentage van 57% ABV toont de Kavalan Solist Fino Sherry Cask FI100707014B zijn gedurfde karakter vanaf het moment dat hij wordt geschonken. Dit hoge alcoholgehalte zorgt ervoor dat het volledige spectrum aan smaken naar voren komt, waardoor een intense en meeslepende proefervaring wordt gegarandeerd.

De geur van deze whisky trekt direct de aandacht met tonen van gedroogd fruit, zoals rozijnen en vijgen, vermengd met hints van geroosterde amandelen en een subtiele nootachtigheid. Deze aroma's prikkelen de zintuigen en geven een voorproefje van de diepte en complexiteit die wacht.

Op de tong ontvouwt de whisky zich met een symfonie van smaken. De invloed van het Fino Sherry vat wordt duidelijk doordat lagen van rijke pure chocolade, zoete honing en fluweelzachte karamel vermengen met de delicate kruidigheid van zwarte peper en kaneel. De sherry-invloed brengt een aangename nootachtigheid en een vleugje eiken naar voren, waardoor een harmonieuze balans ontstaat die op de smaakpapillen blijft hangen.

Wat de Kavalan Solist Fino Sherry Cask FI100707014B nog specialer maakt, is de beperkte beschikbaarheid ervan. Met slechts 513 flessen geproduceerd, is deze expressie een ware zeldzaamheid die whiskyliefhebbers ongetwijfeld koesteren. Elke fles vertegenwoordigt een zorgvuldig vervaardigd kunstwerk, waarbij de expertise en toewijding van de meester-distilleerders van Kavalan tot uiting komen.

Net als alle Kavalan whisky's toont de Solist Fino Sherry Cask FI100707014B de toewijding aan kwaliteit en innovatie van de distilleerderij. Kavalan heeft zich gevestig

d als een wereldwijde speler in de whisky-industrie, waarbij ze voortdurend grenzen verleggen en uitzonderlijke expressies leveren die whiskyliefhebbers over de hele wereld fascineren.

Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Kavalan Solist Fino Sherry Cask FI100707014B biedt een unieke en onvergetelijke proefervaring. Het is een getuigenis van de kunst van sherry rijping en de toewijding van Kavalan bij het produceren van whisky van wereldklasse.


Aan favorieten toegevoegd