Macallan 1981 Gran Reserva Sherry Wood 40% 1981


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Gran Reserva
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1981
Gebotteld 1999
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 18
Cask Type Sherry
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case, Box is Broken!
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (92)

Een Voortreffelijke Whisky met Rijpheid en Elegantie

De Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1981 is een zeer gewaardeerde en verfijnde whisky die de voortreffelijkheid van Macallan belichaamt. Met een alcoholgehalte van 40% biedt deze single malt whisky een verfijnde en uitzonderlijke drinkervaring.

Deze expressie heeft zorgvuldig gerijpt gedurende minimaal 18 jaar, waardoor hij complexe smaken en aroma's heeft ontwikkeld. Het jaartal 1981 voegt een vleugje exclusiviteit toe, waardoor het een gewilde keuze is onder whiskyliefhebbers en verzamelaars.

Bij het inschenken toont de Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1981 een diepe amberkleur en verleidt met zijn betoverende aroma. Rijke tonen van gedroogd fruit, waaronder rozijnen en vijgen, vermengen zich harmonieus met hints van warme specerijen, zoals kaneel en nootmuskaat. De neus is een symfonie van elegantie en diepgang.

Op het gehemelte levert deze whisky een verfijnd en verfijnd smaakprofiel. Lagen van smaken ontvouwen zich, waarbij een combinatie van fluweelzachte karamel, pure chocolade en gedroogd fruit naar voren komt, aangevuld met een subtiele ondertoon van eikenhout. De balans van smaken is onberispelijk en zorgt voor een werkelijk weelderige ervaring.

De afdronk is langdurig en bevredigend, met aanhoudende tonen van zoete vanille en een zachte warmte die een blijvende indruk achterlaat.

De Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1981 wordt zeer gewaardeerd om zijn rijpheid en elegantie. Elke slok toont het vakmanschap en de expertise die zijn gebruikt om deze opmerkelijke expressie te creëren en benadrukt de meesterschap van Macallan.

Kortom, de Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1981 met 40% ABV is een voortreffelijke whisky die rijpheid en elegantie belichaamt. Zijn lange rijpingsperiode en zorgvuldig geselecteerde jaartal dragen bij aan zijn complexe smaakprofiel en verfijnde karakter. Of het nu bij speciale gelegenheden wordt genoten of gekoesterd wordt als een verzamelobject, deze expressie vertegenwoordigt het toppunt van luxe en verfijning in de wereld van whisky.


Aan favorieten toegevoegd