Macallan 1975 Gordon & MacPhail Speymalt 40% 1975


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 1.999,99 (excl. BTW)
2.419,99 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar Gordon & MacPhail
Serie Speymalt
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1975
Gebotteld 2001
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 26
Cask Type Sherry Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (92)

Een Tijdloze Schat: Macallan 1975 Gordon & MacPhail Speymalt

In de wereld van whisky hebben bepaalde flessen een speciale plek in het hart van liefhebbers. Een dergelijke schat is de Macallan 1975 Gordon & MacPhail Speymalt. Gedistilleerd in 1975 en gebotteld in 2001, is deze uitzonderlijke expressie een getuigenis van de kunst en vakmanschap die nodig zijn om een werkelijk opmerkelijke whisky te creëren.

Gebotteld op 40% ABV, is Macallan 1975 Gordon & MacPhail Speymalt een bewijs van de eeuwenoude tradities van whiskyproductie. Deze expressie is zorgvuldig gecreëerd door de onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail voor hun gewaardeerde Speymalt-serie, bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en oog voor detail.

Een van de kenmerkende eigenschappen van deze whisky is de rijping op sherryvaten. De invloed van deze zorgvuldig geselecteerde vaten uit de gerenommeerde sherryregio verrijkt de smaken en voegt een diepgang toe aan de whisky. Met elke slok word je meegenomen naar het hart van de Speyside-regio, waar de Macallan-distilleerderij zich bevindt.

Het rijke en betoverende aroma van Macallan 1975 Gordon & MacPhail Speymalt begroet je met tonen van gedroogd fruit, warme specerijen en hints van eikenhout. De complexiteit van de neus is een bewijs van de lange rijpingsperiode en de zorgvuldige selectie van vaten. Het is een olfactorische reis die het toneel vormt voor de proefervaring die komen gaat.

Op het gehemelte ontvouwt de whisky zich met elegantie en verfijning. Smaaktonen van rijke toffee, pure chocolade en gedroogd fruit dansen op de tong en creëren een symfonie van smaaksensaties. De invloed van de sherry komt naar voren en voegt lagen van complexiteit en een heerlijke zoetheid toe die op het gehemelte blijft hangen.

De afdronk is lang en bevredigend, met een warme en aanhoudende nasmaak die zowel geruststellend als memorabel is. Het is een whisky die uitnodigt tot contemplatie en waardering, omdat elke slok nieuwe nuances en dieptes van smaak onthult.

Macallan 1975 Gordon & MacPhail Speymalt is een echt verzamelobject, gekoesterd door whiskyconnaisseurs en liefhebbers over de hele wereld. De beperkte beschikbaarheid en historische betekenis maken het tot een kostbaar bezit voor degenen die de fijnere dingen in het leven waarderen.

Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger van smaken, Macallan 1975 Gordon & MacPhail Speymalt biedt een kans om te genieten van een stuk whiskyges

chiedenis. Laat je onderdompelen in de pracht van deze voortreffelijke expressie en verdiep je in het erfgoed van Macallan en het vakmanschap van Gordon & MacPhail.


Aan favorieten toegevoegd