Macallan 10 Years Old Cask Strength Sherry Oak 58.6% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 1.479,34 (excl. BTW)
1.790,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Cask Strength
Gebotteld voor
Gedistilleerd op NV
Gebotteld Pre 2007 Version
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 10
Cask Type Sherry Oak
Vatnummer
Alcohol percentage 58.6
Inhoud 1,0
Conditie In Originil Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (92)

Een Intense Sherrygedreven Whisky met 58,6% ABV

De Macallan 10 Years Old Cask Strength Sherry Oak is een krachtige en indrukwekkende whisky uit het assortiment van Macallan. Met een hoog alcoholpercentage van 58,6% ABV biedt deze single malt whisky een intense en onverdunde smaakervaring die de kenmerkende stijl van Macallan weerspiegelt.

Deze specifieke expressie is gerijpt in zorgvuldig geselecteerde eikenhouten vaten die vooraf zijn doordrenkt met sherry. Dit zorgt voor een diepgaande invloed van de sherryvaten op de whisky, waardoor het een rijke en weelderige smaak en aroma ontwikkelt.

Bij het inschenken valt de diep amberkleurige whisky direct op. Het aroma is weelderig en uitnodigend, met een overvloed aan gedroogd fruit, donkere chocolade en kruidige tonen. De invloed van de sherryvaten is duidelijk merkbaar, met de zoetheid van rozijnen en dadels die harmonieus samengaat met de rijke tonen van eikenhout en een vleugje kruiden.

Bij de eerste slok ontplooit de Macallan 10 Years Old Cask Strength Sherry Oak zich met een explosie van smaken. De krachtige en volle body wordt gekenmerkt door zoete toffee, gekonfijt fruit, rijke chocolade en subtiele hints van kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. Het hoge alcoholpercentage draagt bij aan de intensiteit van de smaken, terwijl de mond wordt verwarmd door een heerlijke olieachtige textuur.

De afdronk is langdurig en bevredigend, waarbij de zoete en kruidige tonen blijven hangen en langzaam vervagen, waardoor een subtiele rokerigheid achterblijft die karakteristiek is voor Macallan.

De Macallan 10 Years Old Cask Strength Sherry Oak is een gewaardeerde whisky onder liefhebbers en kenners vanwege zijn unieke karakter en beperkte beschikbaarheid. Het is een whisky die de rijke traditie en vakmanschap van Macallan belichaamt en de ervaring van het drinken ervan is een ware traktatie voor de zintuigen.

Kortom, de Macallan 10 Years Old Cask Strength Sherry Oak met 58,6% ABV is een whisky die liefhebbers van intense en sherrygedreven whisky's zal bekoren. Het is een eerbetoon aan de expertise en toewijding van Macallan en biedt een onvergetelijke en bevredigende drinkervaring voor whiskyliefhebbers over de hele wereld.


Aan favorieten toegevoegd